2011. május 3., kedd

Mákos guba

Ma rámkacsintott ez a recept egy régi gyerek szakácskönyvböl, így elkészítettem. Egyáltalán nem bántam meg, finom desszert és gyorsan elkészül. Egy kevés vanillia fagyi még finomabbá teszi.
Hozzávalók:
  • 3 kifli-lehetőleg nem a legfrissebb
  • 250 ml tej
  • 1 tasak vanilliás cukor
  • 1 kis kocka vaj
  • 70 g darált mák
  • 2 evőkanál cukor
  • nyersen eltett meggy
  • vanillia fagyi
A kifliket karikára vágom. A tejet felforralom és elkeverem benne a vanilliás cukrot. A kifli karikákra locsolom. Ha beszivták a tejet, a felhevitett vajon kissé átforgatom a kifliket, majd egy tüzálló tálba rétegzem őket a következő módon: kifli-cukorral elkevert mák-meggy....ezt addig folytatom míg az alapanyagok elfogynak. Melegen, vanillia fagyival tálalom. Frissen finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése