Ez a recept a potnagymamámtól származik. Az öcsém nagyon szereti, azt mondja, hogy olyan "házicsoki íze" van. Azért jobb mint a tojás nélküli variánsok, mert azon kívűl, hogy gazdagabb az íze, biztosan össze is áll a massza.
Hozzávalók:
- 500 g darált jó minőségű háztartási keksz(ha azt szeretnénk, hogy foltos legyen a sütemény, akkorkét maréknyi kekszet csak tördeljünk nagyobbacska darabokra, ne daráljuk le)
- egy teás csészenyi+1 teáskanál cukor
- 3 tojás
- 1 vaj
- 2 evőkanál kakaó
- 2-3 evőkanál viz
Egy kis zománcozott csészébe elkeverem a kakaóport a teáskanál cukorral és a vizzel és összeforralom. A csésze cukrot a 3 tojással elkeverem egy nagyobb fazékba. Meggyújtom alatta a tüzet és bele szórom a kockára vágott vajat. Addig kevergetem folyamatosan, míg a vaj el nem olvad. Ekkor bele öntöm a kakaós masszát és rögtön elzárom alatta a tüzet. Jól elkeverem, majd várok amíg kicsit kihül(5 percet) és ekkor beleszórom a kekszet. Kiterítek egy darab zsugor-fóliát, megkenem vékonyan vajjal és rahalmozom a massza felét, feltekerem. Ugyanígy járok el a többi masszával is. Ahogy kihült, hideg helyre teszem(hütőszekrény). Vékonyra szeletelve kínálom.
wq
VálaszTörlés