Hozzávalók:
- fél liter tej
- 60 g kukoricakeményítő
- 120 g cukor
- 1 egész tojás
- 4 tojás sárgája
- 60 g vaj
- vanília aroma(ezt úgy készítem házilag, hogy a vanília rúdakat-miután kikapargattam és elhasználtam a magocskáikat-egy kicsi befőttesüvegbe rakosgatom és vodkával vagy rummal feltöltöm az üveget)
- 2 dl tejszín
- 1 csomag leveles tészta
- gyümölcs-pl malna-elhagyható
A krémhez a tejbe keverem a tojásokat, a keményítőt a cukrot és a tojásokat, kézi turmixgéppel simára keverem, felteszem főni. Amint besürüsödik(folyamatosan kell kevergetni-aránylag hamar be fog sűrűsödni) lehúzom a tűzről és elkeverem benne a vajat meg a vanília aromát. Egy tányérra simítom kb. 2 cm vastagon(igz hamarabb kihűl) a krémet, letakarom fóliával és bedugom a hűtőbe. Ha kihült a krém, óvatosan hozzá keverem a kemény habbá vert tejszínt. A 3 tésztalap közé egyenletesen elosztom a krémet és tálalásig hűtőben tárolom a sütit. Ha gyümölcs is kerül bele akkor elkészítés után egy órával el kell fogyasztani. Fagyasztott gyümölcsel is elkészíthető, csak vigyázni kell a mennyiségre, mert a túl sok gyümölcs eláztathatja a sütit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése