2011. április 23., szombat

Porhanyós sós rúd

Az Erdélyi konyha legfrissebb számában talátam ezt a receptet. Gyorsan elkészül, porhanyós a tésztája és sokáig frissen áll.

Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 20 dkg vaj
  • 3 kiskanálnyi só
  • 3 tojássárgája
  • 4 evőkanál tejfől
  • kevés tej, ha nem áll össze a tészta
  • a tetejére reszelt sajt, köménymag, tojás
A hozzávalókból tésztát gyúrok. Kisujnyi vastagra nyújtom, megkenem felvert tojással, megszórom köménymaggal és reszelt sajtal és rúdakká darabolom. 200 C-os sütőben aranybarnára sütöm a rúdacskákat(kb 10-15 perc).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése