Ez a mézeskalács recept nagyon nagyon finom. Rögtön puha, illatos, könnyen kezelhető. Recept ismét
Smithéktől:) Mi négyszeres adagot készítettünk. Hozzá 2 tojás fehérjéből cukormázat készítettem. Kemény habbá vertem a tojásfehérjéket egy csepp citrommal és egy csipet sóval. Annyi porcukrot adtam hozzá(kb. 30 dkg-ot) míg sűrű tejfőlszerű masszát kaptam amivel könnyedén lehet rajzolni.
A fűszerkeverékhez az ötlet
innen jött. Használtam hozzá 1 ek kardamomot, 1 ek szegfűszeget, 1 ek őrölt gyömbér
t, 1 ek őrölt koriandert, 1 tk őrölt szerecsendiót, 4 ek őrölt fahéjt és 1 vaníliarúd kikapart belsejét. Ennyi fűszer ment a négyszeres adagba.
Hozzávalók:
- 50 g vaj
- 60 g barnacukor
- 125 g méz
- 250 g finomliszt
- 1 tasak sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- mézeskalács fűszerkeverék
- 1 citrom héja reszelve
- 1 narancs héja reszelve
- 1 tojás
A vajat a mézzel, és a cukorral felolvasztom majd hideg vízfürdőbe kihűtöm. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a fűszerekkel és a reszelt citrus héjjakkal összekeverem. A mézes masszába belekeverem a tojást és ezt a lisztes keverékkel elvegyítem. Egy éjszakára hidegre teszem(ez nagyon fontos lépés és nem hagyható el). Ha ragadós a tészta nem baj, másnapra megkeményedik. Másnap lisztezett deszkán kinyújtom kb. 3 mm vastagságura és 200C-on kb. 8-9 perc készre sütöm. Ha teljesen kihült cukormázzal díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése