2011. február 21., hétfő

Zöldség krémleves Velburgból

Ezt a levest egy Németországi falucskában, egy fogadóban kóstoltam először, évekkel ezelőtt. Nagyon izlett, de sehogy sem sikerült kitalálnom, hogy pontosan hogyan készülhet. Aztan az idén megint ettem és ezuttal elkértem a receptjét is.
Hozzávalók:
  • 2 kisebb hagyma
  • 3 krumpli
  • 3 murok-sárgarépa
  • 100 g brokkoli
  • 2 cikk fokhagyma
  • fél liter zöldségleves(bio leveskockából)
  • 1 liter tej
  • só, bors, majoranna, köménymag
  • a tetejére piritott kenyér vagy sonka kockák 
A zöldségeket a levessel és a füszerekkel puhára párolom. Hagyom kicsit kihülni majd összeturmixolom. A tejjel felöntöm és ha szükséges még kevés sóval borsal utóizesítem. Összeforralom és a kenyér vagy sonka kockákkal tálalom(ennél a receptnél jobb ha a murok nem nagyon aromás fajta, mert különben édeskés lesz a leves).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése