Ezt a levest egy Németországi falucskában, egy fogadóban kóstoltam először, évekkel ezelőtt. Nagyon izlett, de sehogy sem sikerült kitalálnom, hogy pontosan hogyan készülhet. Aztan az idén megint ettem és ezuttal elkértem a receptjét is.
Hozzávalók:
- 2 kisebb hagyma
- 3 krumpli
- 3 murok-sárgarépa
- 100 g brokkoli
- 2 cikk fokhagyma
- fél liter zöldségleves(bio leveskockából)
- 1 liter tej
- só, bors, majoranna, köménymag
- a tetejére piritott kenyér vagy sonka kockák
A zöldségeket a levessel és a füszerekkel puhára párolom. Hagyom kicsit kihülni majd összeturmixolom. A tejjel felöntöm és ha szükséges még kevés sóval borsal utóizesítem. Összeforralom és a kenyér vagy sonka kockákkal tálalom(ennél a receptnél jobb ha a murok nem nagyon aromás fajta, mert különben édeskés lesz a leves).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése