2011. augusztus 30., kedd

Apró sós perecek

Borozáshoz, sörözéshez, vagy csak úgy elrágcsálni, ezeket a pereckékek mindenképp érdemes kipróbálni. Elég sok munka van vele, de ha van segítség, gyorsan megvan. Recept innen.

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkgvaj
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 4 mk só
  • 2-3 ek tejföl
A sós keverékhez a tetejére:
  • 2 ek só
  • 3 ek liszt
  • annyi víz, hogy kellően folyékony legyen
A langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatom az élesztőt. A vajat felovasztom, a liszthez keverem, majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztát gyúrok. Egy órát pihentetem majd kiformálom a pereckéket. A sós keverékkel meglocsolom a pereceket, majd 200 C-on kb. 20 perc alatt készre sütöm őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése