2011. október 15., szombat

Millefoglie-olasz krémes

Ezt a sütit pont annyira egyszerű elkészíteni mint amennyire finom. A krém receptjét egy francia főzősuliban tanultam. Tejszín nélkül lehet használni töltelékként a híres mazsolás csigákhoz(pain raisin).
Hozzávalók:
  • fél liter tej
  • 60 g kukoricakeményítő
  • 120 g cukor
  • 1 egész tojás
  • 4 tojás sárgája
  • 60 g vaj
  • vanília aroma(ezt úgy készítem házilag, hogy a vanília rúdakat-miután kikapargattam és elhasználtam a magocskáikat-egy kicsi befőttesüvegbe rakosgatom és vodkával vagy rummal feltöltöm az üveget)
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag leveles tészta
  • gyümölcs-pl malna-elhagyható
A réteslapot három egyenlő darabba vágom, villával nagyon sűrűn megszurkálom és pirosra sütöm 200C-on.

A krémhez a tejbe keverem a tojásokat, a keményítőt a cukrot és a tojásokat, kézi turmixgéppel simára keverem, felteszem főni. Amint besürüsödik(folyamatosan kell kevergetni-aránylag hamar be fog sűrűsödni) lehúzom a tűzről és elkeverem benne a vajat meg a vanília aromát. Egy tányérra simítom kb. 2 cm vastagon(igz hamarabb kihűl) a krémet, letakarom fóliával és bedugom a hűtőbe. Ha kihült a krém, óvatosan hozzá keverem a kemény habbá vert tejszínt. A 3 tésztalap közé egyenletesen elosztom a krémet és tálalásig hűtőben tárolom a sütit. Ha gyümölcs is kerül bele akkor elkészítés után egy órával el kell fogyasztani. Fagyasztott gyümölcsel is elkészíthető, csak vigyázni kell a mennyiségre, mert a túl sok gyümölcs eláztathatja a sütit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése