2011. november 27., vasárnap

Picinyke finomság

Ehhez a sütihez nagyon kevés hozzávaló kell és nagyon de nagyon finom, poronyó a végeredmény. Azt, hogy mennyire finom mi sem bizonyítja jobban mint, hogy a párom aki nagy "ne együnk annyi sütit" aktivista miután megszídott, hogy miért tünnek el olyan gyorsan a tányérrol az apróságok, kért egyet, majd még egyet, majd még egyet:D Az ellenállhatatlan süti recepje innen. A fotó sajnos csúnya, nincs itthon jó gépünk jelenleg, de ez senkit ne tántoritson el az elkészítéstől.
Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 csipet só
  • tölteni meggy kompótból(vagy nyersen eltett) vagy lekvár
  • porcukor a forgatáshoz
A lisztből, vajból és tejfőlből a csipetnyi sóval tésztát gyúrok. Egy éjszakára vagy legalább pár órára a hütőbe teszem pihenni. Ez után olyan vékonyra nyújtom ki amilyen vékonyra csak tudom, megtöltöm és 200 C-os sütőben aranyszínűre sütöm, majd még melegen porcukorba forgatom őket. A lekvárosak úgy készültek, hogy a tésztát 3 éves gyerek öklénzi darabokra osztottam, karikévá nyújtottam, 8 szletre vágtam mint a pizzát és minden szelelt széles felére tettem egz kevés lekvárt aztán kifliket formáztam. A meggyeshez a tésztagombocot téglalap alakura nyújtottam, a hosszabb felére pakoltam egy sor meggyet, majd feltelertem mint egy minirétest, aztán éles késsel minden mésodik meggyszem után elvágtam a sütit.

1 megjegyzés: