Egy nagy kéréssel fordulok hozzátok. Részt veszek a Fűszerész
játékában és nyerhetek sok-sok csomag fűszert ha szavaztok a receptem
fotójára. Csak klick a linkre és like. köszi szépen:)
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=362127197144458&set=a.355336651156846.90600.259553610735151&type=1&theater
2012. február 16., csütörtök
2011. december 4., vasárnap
Mézeskalács
Ez a mézeskalács recept nagyon nagyon finom. Rögtön puha, illatos, könnyen kezelhető. Recept ismét Smithéktől:) Mi négyszeres adagot készítettünk. Hozzá 2 tojás fehérjéből cukormázat készítettem. Kemény habbá vertem a tojásfehérjéket egy csepp citrommal és egy csipet sóval. Annyi porcukrot adtam hozzá(kb. 30 dkg-ot) míg sűrű tejfőlszerű masszát kaptam amivel könnyedén lehet rajzolni.
A fűszerkeverékhez az ötlet innen jött. Használtam hozzá 1 ek kardamomot, 1 ek szegfűszeget, 1 ek őrölt gyömbért, 1 ek őrölt koriandert, 1 tk őrölt szerecsendiót, 4 ek őrölt fahéjt és 1 vaníliarúd kikapart belsejét. Ennyi fűszer ment a négyszeres adagba.
Hozzávalók:
A fűszerkeverékhez az ötlet innen jött. Használtam hozzá 1 ek kardamomot, 1 ek szegfűszeget, 1 ek őrölt gyömbért, 1 ek őrölt koriandert, 1 tk őrölt szerecsendiót, 4 ek őrölt fahéjt és 1 vaníliarúd kikapart belsejét. Ennyi fűszer ment a négyszeres adagba.
Hozzávalók:
- 50 g vaj
- 60 g barnacukor
- 125 g méz
- 250 g finomliszt
- 1 tasak sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- mézeskalács fűszerkeverék
- 1 citrom héja reszelve
- 1 narancs héja reszelve
- 1 tojás
2011. november 27., vasárnap
Picinyke finomság
Ehhez a sütihez nagyon kevés hozzávaló kell és nagyon de nagyon finom, poronyó a végeredmény. Azt, hogy mennyire finom mi sem bizonyítja jobban mint, hogy a párom aki nagy "ne együnk annyi sütit" aktivista miután megszídott, hogy miért tünnek el olyan gyorsan a tányérrol az apróságok, kért egyet, majd még egyet, majd még egyet:D Az ellenállhatatlan süti recepje innen. A fotó sajnos csúnya, nincs itthon jó gépünk jelenleg, de ez senkit ne tántoritson el az elkészítéstől.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 1 csipet só
- tölteni meggy kompótból(vagy nyersen eltett) vagy lekvár
- porcukor a forgatáshoz
2011. október 23., vasárnap
Baba keksz
Pici koromban anyukám sokszor sütött nekem ilyen kekszet. Nem csoda, hogy már akkor is nagyon szerettem:)A múltkor picigyerek látogatóba mentünk, és ezt a kekszet készítetem el.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 kicsi citrom héjja és leve
- fél sütőpor
2011. október 15., szombat
Spenótfőzelék
Nagyon finom spenótfőzelék Popeyeknek:) Ötlet innen.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 500 g spenót
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olaj
- 3 dl tej
- 3 cikk fokhagyma
- 250 g krumpli
- só, bors, estleg piros paprika és majoranna
Millefoglie-olasz krémes
Ezt a sütit pont annyira egyszerű elkészíteni mint amennyire finom. A krém receptjét egy francia főzősuliban tanultam. Tejszín nélkül lehet használni töltelékként a híres mazsolás csigákhoz(pain raisin).
Hozzávalók:
A krémhez a tejbe keverem a tojásokat, a keményítőt a cukrot és a tojásokat, kézi turmixgéppel simára keverem, felteszem főni. Amint besürüsödik(folyamatosan kell kevergetni-aránylag hamar be fog sűrűsödni) lehúzom a tűzről és elkeverem benne a vajat meg a vanília aromát. Egy tányérra simítom kb. 2 cm vastagon(igz hamarabb kihűl) a krémet, letakarom fóliával és bedugom a hűtőbe. Ha kihült a krém, óvatosan hozzá keverem a kemény habbá vert tejszínt. A 3 tésztalap közé egyenletesen elosztom a krémet és tálalásig hűtőben tárolom a sütit. Ha gyümölcs is kerül bele akkor elkészítés után egy órával el kell fogyasztani. Fagyasztott gyümölcsel is elkészíthető, csak vigyázni kell a mennyiségre, mert a túl sok gyümölcs eláztathatja a sütit.
Hozzávalók:
- fél liter tej
- 60 g kukoricakeményítő
- 120 g cukor
- 1 egész tojás
- 4 tojás sárgája
- 60 g vaj
- vanília aroma(ezt úgy készítem házilag, hogy a vanília rúdakat-miután kikapargattam és elhasználtam a magocskáikat-egy kicsi befőttesüvegbe rakosgatom és vodkával vagy rummal feltöltöm az üveget)
- 2 dl tejszín
- 1 csomag leveles tészta
- gyümölcs-pl malna-elhagyható
A krémhez a tejbe keverem a tojásokat, a keményítőt a cukrot és a tojásokat, kézi turmixgéppel simára keverem, felteszem főni. Amint besürüsödik(folyamatosan kell kevergetni-aránylag hamar be fog sűrűsödni) lehúzom a tűzről és elkeverem benne a vajat meg a vanília aromát. Egy tányérra simítom kb. 2 cm vastagon(igz hamarabb kihűl) a krémet, letakarom fóliával és bedugom a hűtőbe. Ha kihült a krém, óvatosan hozzá keverem a kemény habbá vert tejszínt. A 3 tésztalap közé egyenletesen elosztom a krémet és tálalásig hűtőben tárolom a sütit. Ha gyümölcs is kerül bele akkor elkészítés után egy órával el kell fogyasztani. Fagyasztott gyümölcsel is elkészíthető, csak vigyázni kell a mennyiségre, mert a túl sok gyümölcs eláztathatja a sütit.
2011. szeptember 22., csütörtök
Mennyei sütemény
Ezt a receptet Erikától kaptam, ő meg egy nénitől. Igazából lepénynek kellett volna sütni, közepes méretű tepsibe, de nemrég sikerült beszereznem egy kivehető aljú kalácssütő formát, igy most abban készült. kisértetiesen hasonlít az íze a mamám által mindig sütött kalácskáéhoz. Az gyümölcs nélkül készűlt, a tészta egyik részében elkevert kakaóval bemárványozva. Mivel a süti hozzávalói 'feketés' és 'vizes' csésze mértékegységekkel vannak megadva, ezért a csészék is rákerültek a fotóra, melyeket én használtam a méréshez.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 2 feketés csésze cukor
- 1 vanillia cukor
- másfél feketés csésze olaj
- 2 feketés csésze tej
- 2 vizes csésze liszt
- 1 sütőpor
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)