2011. január 29., szombat

Apor tortája-Narancsos mascarponetorta

Ez a torta egy számomra nagyon kedves kisfiú szülinapjára készült.A vizes piskótát kiskukta receptje alapján készítettem, a krémet a KataKonyha blogról lestem el. Nagyon finom lett a végeredmény.
Hozzávalók:
A piskótához(26 cm átmérőjű tortaformához):
  • 7 tojás
  • 7 ek víz
  • 14 ek liszt bőven mérve
  • 14 ek cukor(csapott)
  • 1 csomag sütőpor
A krémhez:
  • 1 kg mascarpone sajt, 
  • 3 közepes narancs reszelt héja és leve ( 2 dl levet tettem bele), 
  • 20 dkg porcukor(mehetett volna egy kicsit kevesebb is),
  • 4 dl habtejszín
Az összeállításhoz
  • baracklekvár
  • 2 narancs
 Piskóta
A tojásokat szétválasztottam. A fehérjéhez adtam egy csipet sót és egy csorrintás citrom levet és kezdtem habbá verni. Ahogy kezdett fehéredni hozzá adtam a vizet is. Mikor már kemény volt hozzá adtam a cukrot és tovább vertem, míg egész kemény habot nem kaptam. Hozzáadtam a tojás sárgákat és a mixer legalacsonyabb fokozatán belekevertem. A lisztet elkevertem a sütőporral és az egészet apránként a fehérjés habhoz szitáltam majd egy kanállal óvatosan belekevertem.
A tortaformát kibéletem sütőpapirral és úgy helyeztem bele a masszát, hogy körbe kicsit magasabb legyen mint a közepén(így a végén nem lett púpos a piskóta).

Krém
A tejszínt kemény habbá vertem, félretettem. A mascarponet összekevertem a cukorral, a narancshéjjal és narancslével a mixer segítségével. Végül egy evőkanállal hozzákevertem a tejszínhabot.

A torta összeállitása
A lapot háromba vágtam. Az alsó lapot megkentem barack lekvárral(narancs lekvárral is lehet, az nem volt itthon), rákentem kb a krém egy negyedét és kiraktam narancsszeletekkel. Erre jött a következő lap, vele is hasonlóan bántam. A harmadik lappal befedtem a tortát és kidíszítettem a tetejét.

A tortát a fogyasztás előtti nap készítettem el, hogy legyen ideje összeérni.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom volt!!! Ajánlani tudom, mindenkinek!!! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN EZ ÚTON IS!!!

    VálaszTörlés