Borozáshoz, sörözéshez, vagy csak úgy elrágcsálni, ezeket a pereckékek mindenképp érdemes kipróbálni. Elég sok munka van vele, de ha van segítség, gyorsan megvan. Recept
innen.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkgvaj
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 4 mk só
- 2-3 ek tejföl
A sós keverékhez a tetejére:
- 2 ek só
- 3 ek liszt
- annyi víz, hogy kellően folyékony legyen
A langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatom az élesztőt. A vajat felovasztom, a liszthez keverem, majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztát gyúrok. Egy órát pihentetem majd kiformálom a pereckéket. A sós keverékkel meglocsolom a pereceket, majd 200 C-on kb. 20 perc alatt készre sütöm őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése