2011. augusztus 31., szerda

Különleges lencseleves

Ha lencse levest főzök, akkor általában vörös lencséből készítem, mert azt nem kell előtte áztatni, de most barna lencséből akartam főzni, mert a barátom arra szavazott. Rátaláltam erre a recepre és (pár változtatással) sikerült elkészíteni a legfinomabb lencselevest amit valaha kóstoltunk.
 Hozzávalók:
  • 25 dkg lencse
  • 1 fej hagyma
  • 2 szál murok(sárgarépa)
  • 1 kisebb zeller
  • 1 csípős paprika
  • 2 erőleveskocka
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor metélőhagyma (snidling)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • frissen őrölt bors
 A lencsét egy éjszakára, vagy legalább 3 órára beáztatom. Annyi vízben, ami ellepi, felteszem főni a két leveskockával. A többi zöldséget (hagyma, sárgarépa, zeller, csípős paprika) kockára vágom. Vajon üvegesre dinsztelem a hagymát majd a többi zöldséggel és egy kevés vizzel puhéra párolom. Botmixerrel pürésítem a zöldséges keveréket, majd elkeverem benne a tejfölet és az egészet a leveshez adom. Sóval, borssal és a zöldfűszerekkel ízesítem, összeforralom és tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése