2011. június 21., kedd

Egyszerű brownie

Pár hete kiderült, hogy nagyon szeretjük a bowniet. Sokat olvastam róla régebben is, de nem volt elég késztetésem rá, hogy kipróbáljam. Aztán egy étteremben megkóstoltuk, és másnap már sütöttem is a házi brownienkat. Recept innen.
 


Hozzávalók:
  • 100 g 70%-os étcsokoládé
  • 110 g vaj
  • 220 g kristálycukor
  • 80 g liszt
  • 30 g kakaó
  • 4-5 "tekerésnyi" frissen őrölt chili
  • 2 db tojás
  • csipetnyi só
  • 1/4 tk sütőpor
A sütőt előmelegítem 180 C-ra. A csokit a vajjal folyamatosan kevergetve megolvasztom(a legjobb vízgőz fölött). A tojásokat a cukorral habosra kavarom, majd vigyázva hozzákeverem a többi alapanyagot is, legvégén a kissé kihült vajas csokit. Egz nagyobb piteformába sütőpapirt teszek, belesimítom a tésztát és 20 percig sütöm. Fontos, hogy nem szabad tovább sütni, mert kiszárad. Ez egy puha, tömör süti, ne piskőtaszerű végeredményre számítsunk. Vanillia fagyival és friss eperrel tökéletes.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése