2011. június 21., kedd

Bolognai spagetti

A fiúk kedvenc spagetti mártása. A recept ismét Mrs Smithéktől van. Vendégváráshoz is tökéletes. Előre elkészíthető és mikor megjöttek a vendégek csak spagettit kell melléje főzni.




Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús(én sertést és marhát vegyesen használtam)
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 40 dkg konzervparadicsom
  • 2,5 dl paradicsomlé
  • 2 ek olaj
  • só, bors
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk rozmaring
  • 3 tk bazsalikom 
  • 250 gr spagetti
 Az olajat felhevítem majd ráteszem a darált húst, amikor félig kifehéredik, rászórom az apró kockára vágott sárgarépát. Amikor a hús teljesen kifehéredik, hozzáadom a felparított vöröshagymát, megsózom, megborsozom, majd lefedem. Addig sütöm (3-4 perc), amíg a hús és a hagyma levet enged. Rászórom az összes fűszert, kivéve a bazsalikomot. Hagyom még 2-3 percig főni. Ráöntöm a friss, héja nélküli, kockára vágott paradicsomot. 2-3 perc után a paradicsomkonzervet, és még 5 percig főzöm. Ráöntöm a paradicsomlét, és nagyon lassú tűzön főzöm minimum 40 percig. Beleszórom a bazsalikomot, elkeverem, majd  2-3 perc múlva elzárom alatta a gázt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése