2011. június 25., szombat

Cseresznyés táskák

Ma ismét sikerült nagyon finom, roppanós cseresznyét vennem, ez készült belőle. A recept egy különleges szakácskönyvből származik, melyet a tavaly kaptam ajándékba. Csupa-csupa cseresznyés recept van benne, egyenesen Nagykőrűből:)



Hozzávalók
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg tehéntúró
  • 20 dkg vaj
  • 7-8 dkg porcukor
  • 1 tasak vanilliás cukor
  • egy citrom héjja
  • csipet só
  • cseresznye
  • kevés durvára vágott dió és méz

A hozzávalókból tésztát gyúrok és legalább egy órára hűvösre teszem(ha ezt a lépést kihagyjuk akkor nagyon nehéz vele dolgozni, sok lisztet felvesz...én most a fagyasztóba tettem kb 45 percre, de lehet hütőbe is, úgy másfél óra kell neki legalább). Kinyújtom és 12 négyzetre vágom. Minden négyzet közepére teszek 3-4 szem kimagozott cseresznyét, csurgatok rá egy kevés mézet és megszórom durvára vágott dióval. A négy sarkát rahájtom, úgy, hogy táskákat formáljak belőle. A vonalak mentén picit megnyomkodom, hogy nagyon ne nyíljanak szét, de úgy is szét fognak:D. Tejföllel vagy felvert tojással megkenem őket és addig sütöm míg a tetejük megpirul. Fantasztikus illatuk van sütés közben, megéri kipróbálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése