Hozzávalók:
Tésztához:- 250 g finomliszt
- 9 dkg kristálycukor
- 1 nagy házi tojás
- 12,5 dkg puha vaj
- + 1 tojás evőkanálnyi vízzel keverve
- 1 kg ropogós cseresznye, kimagozva
- 10 dkg kristálycukor
- 3 ek kukoricaliszt
- 2,5 dkg vaj
A lágy vajat a cukorral, robotgép segítségével összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, további fél percig keverjük. A lisztet is beletéve már csak pár másodpercig, éppen addig járatjuk a gépet, míg a tészta össze nem áll. (Ha szükséges kevés jéghideg vizet adhatunk hozzá.) Enyhén lisztezett felületre téve kézzel összegyúrjuk. A tésztabucit fóliába csomagoljuk és a hűtőbe dugjuk fél órára. A tészta kétharmadát lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, akkorára, hogy egy 23 cm-es piteformát ki tudjunk bélelni vele. A tészta peremét a vízzel higított tojással megkenjük. A kimagozott cseresznyét összekeverjük a cukorral és a kukoricaliszttel. A tölteléket a piteformába töltjük és rákockázzuk a vajat. A maradék tésztát kinyújtjuk, és rácsokat készítünk a pite tetejére. A rácsokat tojással kenjük, és meghintjük némi kristálycukorral. Hagyományos sütőnél 220 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, majd 10 perc elteltével mérsékeljük a hőt 180 fokra. További 30-40 percig sütjük, míg aranyszínű nem lesz a tészta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése