2011. május 3., kedd

Kossuth kifli

Ezt a receptet nagymamámtól kaptam. Állítólag dédnagymamám specialitása volt a süti. Gyorsan elkészül és a citrom meg a pörkölt dió miatt különleges az íze.
Hozzávalók:
  • 380 g vaj
  • 6 tojás
  • 420 g cukor
  • 420 g liszt
  • másfél citrom reszelt héjja és leve
  • 1 csipet só
  • a tetejére durvára vágott dió kevés cukorral elkeverve
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem. Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverem. Egyenként hozzáadom a tojások sárgáját majd a citrom haját és levét.  Ebbe a masszába keverem a fehérjékből készített habot és a lisztet. Kis adagokba és óvatos mozdulatokkal keverem el, nehogy összetörjem a habot. A tésztát egy nagyobb tepsibe simítom és a cukorral elkevert diót rászórom. 200 fokos sütőben aranybarnára sütöm. Ha kihült, pohárral kifli formákat szaggatok belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése