2011. május 15., vasárnap

A legfinomabb pogácsa

Ennek a pogácsának a receptjét nagymamám nővérétől kaptam még évekkel ezelőtt. Azóta is ez a kedvenc sajtos pogácsa a családban. Pár napja csomagot kaptunk otthonról és ebből a sütiből rejtőzködött benne egy jó nagy adag. Anyukám dupla adagot készített, számított rá, hogy nagy sikere lesz. Még aznap elfogyott szinte az összes pogi:)


Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
  • 1 tasak szárított élosztő/1 kocka friss
  •  kb 1 dl tej
  • 1 teáskanál só
  • a tetejére tojás és reszelt sajt
Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóhoz keverem és tésztává gyúrom. Ujjnyi vastagra nyújtom, apró pogácsa szaggatóval kiszaggatom, tojással lekenem, reszelt sajtal megszórom és egy órát a tepsiben állni hagyom a pogikat. Ez után már csak az marad, hogy 200 C-os sütőben aranybarnára süssem őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése