Hozzávalók:
- 1 csésze cukor
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 10 dkg mascarpone(én 8 dkg philadelphia és 2 dkg tejfől keverékével helyettesítettem, mert nem találtam mascarponet a környező boltokba)
- 2 és fél pohár liszt
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- csipet só
- fél pohár habtejszín
- 2 ek vaj
- 8 dkg keserűcsoki
A hozzávalókból összegyúrom, két gombócra osztom és beteszem őket 20-30 percre a fagyasztóba(ne többre!). Ha lejárt az idő az egyik gombócot átteszem a hütőszekrénybe a másikat vékonyra nyújtom és kivágom különböző formákkal. 170C-os sütőben addig sütöm míg a szélük picit barnulni kezd. Hagyom őket teljesen kihülni. A krémhez a tejszínt megmelegítem(míg apró buborékok képződnek a lábos szélen) folyamatosan kavargatva, hozzádom a kockára tördelt csokit és a vajat, simára keverem és hideg vízfürdőbe kihütöm(közbe néha megkeverem). Mikor kihűlt kézi habverővel addig keverem míg habos-krémes állaga nem lesz(nem kell kemény habbá verni). Minden második kekszre kenek egy kis krémet, rá egy kis lekvárt és rányomok egy lyukas közepű kekszet. Fogyasztásig hütőben tárolom.
Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett! :)
VálaszTörlés