Ez a recept is
Smith-éktől származik a nosalty.hu-ról. Egyik este nagyon megkivantam a fokhagymás tejföles lángost, ezért eldöntöttem, hogy az lesz a másnapi ebéd. A lakotársaknak kérésére olyan variánstt kerestem, t ami nem sziv magába sok olajat. Smithéknél rátalaáltam erre a kefires változatra. Nem olajos és nagyon finom....érdemes kiprobálni(nálunk még a mamut is imádta, csak ennyit hagyott a fotózáshoz)
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 2 dl kefír
- 2 ek tejföl
- 2,5 dkg friss élesztő
- fél marék só
- 1/4 mk cukor
Az élesztőt felfuttatom a langyos, cukrozott tejben. A liszthez keverem a sót, egy kis mélyedést készítek a közepébe és beleöntöm az élesztős tejet. Egy kicsi lisztet kavarok hozzá, konyharuhával letakarom és hagyom 10 percet meleg helyen
pihenni. Ezután hozzáadom a tejfölet és a kefírt és összedolgozom a tésztát. Ha a tészta szépen összeállt hagyom állni egy fél órát(ha ragad adhatunk hozzá még egy kis lisztet)
Olajat hevítek és megsütöm benne a lángosokat. Gyorsan elkészülnek(oldalanként kb 1 perc sütés). Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése