Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 12 dkg hideg vaj
- 3 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1 vanília cukor
- 2 közepes méretű tojás sárgája
- 1 evőkanál tej
- 2 tojás fehérje
- 15 dkg kristálycukor
A töltelékhez savanykás házi lekvár
A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrok és frissentartó fóliába csomagolva egy órára beteszem a hűtőszekrénybe.
A pihentetés ideje alatt a tojások fehérjéből cukorral közepesen kemény habot verek(sűrű, krémes állagút).
A sütőt (légkeveréses: 160C, hagyományos gázsütő: 3-as fokozat) előmelegítem.
A tésztát kb. 2 mm vékonyságúra nyújtom,kis kerek kerek kiszúró formával kis lapokat szaggatok belőle és sütőpapírral bélelt tepsire helyezem őket. Minden korongra mokkáskanálnyi tojáshabot adagolok(úgy is lehet, hogy kis háztartáso zacskóba töltjük a tésztát, a sarkát kivágjuk és azzal nyomunk habcsókokat a korongokra). Kb 10-15 perc alatt készre sütöm a kekszeket. Ha meghültek kettőt-kettőt lekvárral összeragasztok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése