Nagyon megkivántam valami sós ropogtatnivalót. Ez a recept
Lauratól származik, de nemrég
Max is elkészítette. mindkettőjük oldalán találtok több fázisfotót is az elkészítésről. megéri kipróbálni mert gyorsan megy, sokféleképpen variálható és pillanatok alatt elfogy.
Hozzávalók:
- 500 gr liszt
- 240 gr viz
- 60 gr olaj
- 15 gr só
- 1 tk cukor
- 1 kocka friss élesztő
- a tetejére köménymag, oregánó vagy bármilyen más fűszer
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrom és 45-50 percet kelesztem. Ha lejárt a kelesztési idő atgyúrom és négy részre osztom. A gombócokat sütőpapirral bélelt tepsiben nagyon vékonyra kinyújtom(minél vékonyabb annál jobb) és megszórom pl köménymaggal. A sodrofával még egyszer végigmegyek a tésztán, hogy a magok kissé beleragadjanak. Ez után derelyevágoval feldarabolom a lapot és előmelegített 170C-os sütőben kb 20 perc alatt ropogósra sütöm. A sütőből kivéve darabokra tördelem a lapot(szétválatsztom a kekszeket).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése