2011. március 30., szerda

Rozmaringos burgonya

Volt még friss rozmaring a fagyasztóba ezért ez a köret készült ma a paprikás mellé. Fantasztikus illata van amíg készül, megéri kipróbálni. Egy karácsonyra kapott szakácskönyvből származik a recept.
Hozzávalók:
  • 1 vörös hagyma
  • 4-5 cikk fokhagyma
  • 2-3 ág rozmaring
  • 1 kg krumpli
  • só, bors ízlés szerint
A krumplit megpucolom és kockára vágom. A hagymát vékonyra karikázom, a fokhagymát csak megpucolom, de nem szeletelem. Kb 4 evőkanálnyi olajat melegítek egy serpenyőbe és hozza adom a hagymát, a fokhagymát és a rozmaringot. 2 perc után hozzá adom a krumpli kockákat, sózom-borsozom és magas tűzön 3-4 percig pirítom. Ekkor csökkentem a láng erősségét és fedő alatt, néha(5-7 percenként) megkeverve puhára főzöm-pirítom. Ha közben megbarnulnak a fokhagyma gerezdek akkor el kell őket távolitani az ételből mert különben keserűvé teszik. A kész fogást forrón tálalom.

1 megjegyzés:

  1. Ajanlom hogy ha nekikezdunk sutni tegyunk 2 kanal olajat es 2 kanal vajat. de lassu tuzon sussuk hogy ne egje meg a vaj mert az egett vajnak keseru ize van. Jo etvagyat

    VálaszTörlés