2011. március 13., vasárnap

Szuper lángos

Ez a recept is Smith-éktől származik a nosalty.hu-ról. Egyik este nagyon megkivantam a fokhagymás tejföles lángost, ezért eldöntöttem, hogy az lesz a másnapi ebéd. A lakotársaknak kérésére olyan variánstt kerestem, t ami nem sziv magába sok olajat. Smithéknél rátalaáltam erre a kefires változatra. Nem olajos és nagyon finom....érdemes kiprobálni(nálunk még a mamut is imádta, csak ennyit hagyott a fotózáshoz)

 Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 2 dl kefír
  • 2 ek tejföl
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • fél marék só
  • 1/4 mk cukor  
Az élesztőt felfuttatom a langyos, cukrozott tejben. A liszthez keverem a sót, egy kis mélyedést készítek a közepébe és beleöntöm az élesztős tejet. Egy kicsi lisztet kavarok hozzá, konyharuhával letakarom és hagyom 10 percet meleg helyen pihenni. Ezután hozzáadom a tejfölet és a kefírt és összedolgozom  a tésztát. Ha a tészta szépen összeállt hagyom állni egy fél órát(ha ragad adhatunk hozzá még egy kis lisztet)
Olajat hevítek és megsütöm benne a lángosokat. Gyorsan elkészülnek(oldalanként kb 1 perc sütés). Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal tálalom.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése