Ezt a hidegtálat a húsvéti ebédhez készítettem, ezért a nyuszis diszítés, melyhez az ötletet a nosaltyról kaptam. A sonkatekercsek receptje szintén nosaltys, a túrókrém az Erdélyi Konyha 2010 szeptemberi számából van.
Hozzávalók:A túrókrémhez:
- 30 dkg tehéntúró
- 4 evőkanál tejfől
- fél teáskanál mustár
- fél fej hagyma
- 2 szál zöldhagyma
- egy fél zöld paprika
- egy fél piros paprika
- egy közepes sárgarépa-murok:) reszelve
- 1 evőkanál reszelt torma
- só ízlés szerint
- 20 szelet gépsonka
- 10 dkg vaj
- 3-4 ek liszt
- 0,5 dl tej
- só, bors,vegeta
- kis üveg torma (20 dkg)
A sonkatekercsek töltelékéhez megolvasztom a vajat, beleszórom a lisztet és gyors mozdulatokkal csomómentesre keverem. Hozzáöntöm a tejet, fűszerezem és összeforralom. Belekeverem a tormát és megtöltöm vele a sonkaszeleteket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése