Ez a krémleves talán a legfinomabb amit eddig ettem. A zeller krémlevest eddig is szerettem, de a sütéstöl a zöldség itt kap egy plusz ízt és a végeredmény valami fantasztikus, mindenképp megéri kipróbálni. A recept ismét
nosaltys:) egy kis változtatással.
Hozzávalók:
- 1,5-2 liter húsleves(lehet bio leveskockábol is)
- 30-40 dkg zeller
- 1 murok
- 1 kis fej hagyma
- 3 nagyobb krumpli
- 1-1,5 dl tejföl(a kevésbé zsíros fajta)
- 2 ek liszt
- 6-8 dkg vaj
- só, bors
A megtisztított zellert, a krumplit és a murkot hosszában négyfelé vágom, majd keresztben 2-3 mm-es szeletekre aprítom. A vajat felolvasztom és a zöldségeket rászórva elkezdem sütni(a hagyma egészben jön bele és a turmixolás előtt eltávolítom). Megfűszerezem majd többször megkavarva fedő alatt 15-20 percig sütöm, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor a zöldségekre szórom a lisztet, megkavarom és felöntöm a leves kétharmadával. További 10-15 percig főzöm. Ez után botmixerrel összeturmixolom, majd hozzáöntöm a maradék húslevest és a tejfölet. Ha túl sűrű adhatunk hozzá vizet és ha szükséges ízesíthetjük.A levest összemelegítem, de nem forralom. Készen kapható pirított kiflikarikákkal tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése