2011. április 2., szombat

Rakott túrós puliszka

Nem vagyok nagy puliszka barát, de mivel itthon többen is szeretik, ezért eldöntöttem, hogy kikisérletezek egy olyan variánst ami nekem is izlik. A puliszkát a nosalty-s petra receptje alapján főztem és a berakás ötlete ugyanonnan, Harmathy Ildikótól jött.

Hozzávalók:
  • 300 g kukoricadara
  • 1,8 liter viz
  • 3 kk só
  • 2 csokor zöld hagyma
  • két maréknyi burduf túró-mi most köménymagosat használtunk
  • bacon vagy szárított sonka csíkok(előtte egy pici olajon megpirítva)
A vizet a sóval és egy kiskanál kukoricadarával felteszem főni, mikor forr belelöntöm aapránként a többi darát és folyton kevergetve sűrűre főzöm. A hőálló tál alját kiolajozom, beleszórom a karikára vágott zöld hagyma felét, rá kerül a puliszka fele, majd a túró fele, a sonkakockák fele és a maradék zöld hagyma. Erre kerül a puszliszka második fele, a maradék túró és a maradék sonkakockák. 200 fokos sütőben az egészet addig sütöm, míg a tetején a túró szép piros nem lesz.

1 megjegyzés: