2011. április 2., szombat

Tepertős-szilvaízes kiflik

Nagyon finom szilvaízre sikerült szert tennem és volt itthon még tepertőnk, így szilvaízzel töltött kiflicskéket készítettem tepertős masszából. Nagyon finomak, porhanyosak lettek. Az eredeti recept a Góbé Hami blogról származik, ott lekvár nélkül szerepel, biztosan finom úgy is.
Hozzávalók:
  • 30 dkg tepertő
  • 70 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
A langyos tejben a cukorral felfuttatom az élesztőt. A lisztet a sóval és a vaj felével elmorzsolom majd hozzá adom a többi alapanyagot és rétestészta keménységű masszává gyúrom. 7 darab, egyenként kb 20 dkg-os részre osztom a masszát és letakarva 20 percig pihentetem. Ezután a tészta darabokat kistányér méretű körökké nyújtom, megkenem a maradék olvasztott 10dkg vajjal, majd 8 cikkre darabolom. Minden cikk szélesebb felére teszek egy kevés lekvárt és a cikkeket felcsavarom, majd kifli formára hajtogatom. 30 perc pihentetés után sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a kiflicskéket, megkenem őket olvasztott vajjal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütöm őket.

2 megjegyzés:

  1. Szia,

    Bocsi, hogy csak most írok, de eléggé elfoglalt vagyok...
    Így, ebben a formában semmi akadálya a közzétételnek, de látom már meg is tetted...
    Jó étvágyat hozzá!

    VálaszTörlés