2011. április 24., vasárnap

Húsvéti hidegtál-zöldséges túrókrém és tormás sonkatekercsek

Ezt a hidegtálat a húsvéti ebédhez készítettem, ezért a nyuszis diszítés, melyhez az ötletet a nosaltyról kaptam. A sonkatekercsek receptje szintén nosaltys, a túrókrém az Erdélyi Konyha 2010 szeptemberi számából van.
Hozzávalók:
A túrókrémhez:
  • 30 dkg tehéntúró
  • 4 evőkanál tejfől
  • fél teáskanál mustár
  • fél fej hagyma
  • 2 szál zöldhagyma
  • egy fél zöld paprika
  • egy fél piros paprika
  • egy közepes sárgarépa-murok:) reszelve
  • 1 evőkanál reszelt torma
  • só ízlés szerint
A sonkatekercsekhez:
  • 20 szelet gépsonka
  • 10 dkg vaj
  • 3-4 ek liszt
  • 0,5 dl tej
  • só, bors,vegeta
  • kis üveg torma (20 dkg)
A túrókrémhez a zöldségeket apróra vágom. A túrót elkeverem a tejföllel, hozzáadom a zöldségeket és mustárral, tormával meg sóval izesítem. Hagyom pár órát a hűtőben állni míg az ízek összeérnek.

A sonkatekercsek töltelékéhez megolvasztom a vajat, beleszórom a lisztet és gyors mozdulatokkal csomómentesre keverem. Hozzáöntöm a tejet, fűszerezem és összeforralom. Belekeverem a tormát és megtöltöm vele a sonkaszeleteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése