2011. március 9., szerda

Almafánk

Tartalmasabb levesek utan ajánlom ezt a finomságot. Gyorsan kész van és még gyorsabban elfogy. Kiskorom óta szerepel a kedvencek közt. Recept a mindmegette mazsoláról(egy kis segítséggel gyerekek is elkészíthetik).
Hozzavalok:
  • 3 alma,
  • 2 tojás,
  • 10 dkg porcukor,
  • 15 dkg liszt,
  • őrölt fahéj ízlés szerint,
  • 1/2 citrom leve,
  • 1 csomag vaníliás cukor

Az almákat meghámozom és a reszelő nagyobb lyukú felén lereszelem. A reszelt almához keverem a többi hozzávalót. Serpenyőben kevés olajat melegítek és kanállal beleszaggatom a fánkokat. Mikor az egyik felük piros, megforditom es készre sütöm őket. Papír törlökendővel leitatom a felesleges olajat a fankokról és porcukorral megszorva tálalom.

2 megjegyzés: