2011. január 29., szombat

Krumplis-fokhagymás egytálétel

Ez is egy gyors kaja, időhiányban szenvedtem az egyik vizsga előtt, nem akartam külön a körettel bajlódni, ezért egy hőálló tálba tettem mindent és összesütöttem.
Hozzávalók:
  • 6 szelet fehér karaj vagy csirke mell
  • 4-5 darab közepes krumpli
  • 2 kápia paprika
  • egy doboz tejfől
  • 2 cikk fokhagyma
  • a tetejére reszelt sajt
  • só, bors, más fűszerek izlés szerint
Egy kevés olajat forrósítok egy serpenyőben és hirtelen megpiritom a hússzeletek mindkét oldalát(ez azért fontos, mert így sokkal zamatosabb marad a hús), majd a visszamaradt olajban kissé megpirítom a vastagabb csíkokra végott paprikát is..Egy olajjal vékonyan kikent hőálló tálba egymás mellé sorakoztatom a hússzeleteket, rájuk pakolom a paprikát. A krumplit megpucolom és vékonyan felkarikázom(ha túl vastagra vágom nem sül át). A tejfölet elkeverem a fokhagymával, a sóval és a krumplival harmonizálló zöldfűszerekkel(pl majoranna, oregánó). A krumplikarikákat beleforgatom, hogy egyenletesen kapjanak a fűszeres tejfőlből, majd egyenletes rétegben a húsra pakolom. A tejföles mártással meglocsolom és sajtot reszelek a tetejére. Hőálló fóliával letakarva egy órát sütöm, majd leveszem a fóliát és tovább sütöm amig a krumpli puha és ropogós nem lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése