Házibuliba voltunk hivatalosak ezért kellett valami sós rágcsálnivaló. Erre a receptete a
nosalty-n talátam. Kevés munka van vele és nagyon finom a végeredmény:)
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1,5 tk só
- 1 kocka élesztő
- 3 dl víz
- 13 dkg fagyos zsír a hajtogatáshoz(én kb fele-fele arányban vajat használtam a zsir mellé)
A tészta tetejére :
- olaj a kenéshez
- 1 tk só
- 1 tk köménymag
Az élesztőt felfuttattam egy dl langyos vízben. A lisztből a maradék vizzel, sóval és a felfutott élesztővel tésztát gyúrtam. Egy fél orát pihentettem, majd kinyújtottam és megkentem a még hideg, de kissé kikevert vajas-zsíros keverékkel. 15 percet állni hagytam, majd újra hajtogattam. Újabb 15 perc állás utan a tepsibe tettem, kézzel kinyújtottam és késsel felvágtam pogácsa méretűre(nem vágtam el a tésztát teljesen, csak mélyen bevágtam). Olajjal megkentem és sóval meg köménymaggal megszórtam. Még negyed óra pihentetés után 200C-on 30 percet sütöttem. Sütés után pogácsákká tördeltem. Frissen igazán jó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése