2011. január 8., szombat

Marcipános almatorta

Kívántam valami édes, almás süteményt és eszembe jutott ez a recept a Sütés Alapkönyvéből. Ez egy nagyon illatos, könnyű édesség, amolyan békebeli almatorta.



Hozzávalók:

  •  1 citrom
  • 75 dkg alma
  • 10 dkg marcipán massza
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 3 ek tej
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2 ek szeletelt mandula
  • 2 ek porcukor
A citromot alaposan megmosom, lereszelem a héjját és felének kifacsarom a levét. Az almákat megpucolom, kivágom a magházakat, nyolcba majd apró kockára vágom öket és összekeverem a fél citrom levével.

A sütőt előmelegítem 180 C-ra.

A vajat elkezdem kavarni, mikor habos hozzá adom a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjjat és a tojásokat egyenként, majd a 3 kanál tejet. A lisztet összekeverem a sütőporral és hozzá adom az apró kockára vágott marcipánt. A lisztes keveréket a tojásos masszához adom és elkeverem.

Egy 26 cm átmérőjű kivajazott és kilisztezett torta formába öntöm a tésztát, elegyengetem a tetejét, majd rászórom az alma kockákat.

A középső rácson  45 percet sütöm. Kiveszem a sütőből és rászorom a porcukorral elkevert szeletelt mandulát, majd grillező fokozatra állítom a sütőt és vissza dugom a sütit pár percre.

1 megjegyzés: