2011. január 17., hétfő

Tökfőzelek

Nagyon szeretem a tökfőzeléket. Sok féle recept létezik rá, most leírom azt, ahogy én készítem.







Hozzávalók:

  • 5 kicsi tök
  • egy hagyma
  • kb 2 dl tejszín vagy híg tejföl
  • kevés paradicsom lé vagy süritmény
  • kapor, piros paprika, só izlés szerint
A tököt megreszelem és besózom. Kicsi állni hagyom, majd kicsavarom.

A hagymát apró kockára vágom és megfuttatom egy kis olajon. Mikor már szép üveges lehúzom a tűzről, piros paprikát szórok rá, elkeverem majd hozzá öntöm a reszelt tököt és a paradicsom lét, ismét elkeverem majd visszateszem a tűzre.

Mikor kellően puha a tök-kb 15 perc múlva- kaporral ízesitem és hozzá keverem a tejszínt. Még egyszer felforralom és már tálalhatom is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése