2011. január 22., szombat

Sangria

A tegnap esti bulira a sajtgolyocskákon kívűl sangria is készült(és még pár finomság, receptek később). Lefotózni sajnos elfelejtettük és mire észbe kaptam már nem maradt mit fotózni.
Hozzávalók:
  • 1 üveg könnyű vörösbor
  • 1,5 dl rum
  • 140 g barna cukor
  • 1 narancs
  • 1 citrom
  • egy kisebb ananász fele
  • egy alma
  • maréknyi gránátalma mag
  • szénsavas ásványvíz ízlés szerint
A gyümölcsöket kockára vágom, megszórom cukorral és meglocsolom rummal. Egy órát a hütőben pihentetem, majd fakanálal kissé megnyomkodom a citrom meg narancs kockákat és felöntöm a borral. Legalább 12, de inkább 24 órát érlelem a hütőbe majd tálalás előtt felöntöm ásványvízzel.

1 megjegyzés: