- 250 g rizs(én most barnát használtam)
- 250 g csirkemell
- 2 ek curry
- 2 ek chili szósz
- 1 ek méz
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek ketchup
- 1 kk étkezési keményítő
- 1 csokor újhagyma
- 2 piros és 2 sárga kápia paprika
- 6 kicsi-zsenge sárgarépa
- 2 púpozott evőkanál mexikói zöldségkeverék(kukorica, borsó, paprika)
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olaj
A rizset megfőzöm sós-vegetás vízben. A húst vékonyan felcsíkozom.
A mézből a szójaszósszal, 1 ek curryvel, a ketchupal és az étkezési keményítővel páclét készítek. Hozzakeverem a húst és állni hagyom míg elkészülök a zoldségekkel. A hagymát 1 centis darabokra, a többi zöldséget juliennre(egész vékony csíkokra) végom.
A wokban(nekem itt csak magas falú serpenyőm volt, abban is finom lett) felforrósítom az olajat és megsütöm benne a húst. Hozzáadom a zöldségeket, a csili szószt, az áttört a fokhagymát és 6-7 percig együtt pirítom(magas hőfokon). Hozzákeverem a főtt rizset és a maradék egy evőkanál curryt és még 2-3 percig együtt pirítom. Forrón tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése