A tegnap esti bulira a sajtgolyocskákon kívűl sangria is készült(és még pár finomság, receptek később). Lefotózni sajnos elfelejtettük és mire észbe kaptam már nem maradt mit fotózni.
Hozzávalók:
- 1 üveg könnyű vörösbor
- 1,5 dl rum
- 140 g barna cukor
- 1 narancs
- 1 citrom
- egy kisebb ananász fele
- egy alma
- maréknyi gránátalma mag
- szénsavas ásványvíz ízlés szerint
A gyümölcsöket kockára vágom, megszórom cukorral és meglocsolom rummal. Egy órát a hütőben pihentetem, majd fakanálal kissé megnyomkodom a citrom meg narancs kockákat és felöntöm a borral. Legalább 12, de inkább 24 órát érlelem a hütőbe majd tálalás előtt felöntöm ásványvízzel.
Nagyon jol hangzik, a hetvegen azt hiszem kiprobalom.
VálaszTörlés