2011. január 19., szerda

Ínyenc fetás töltött gomba

Volt még itthon feta sajt és egy kevés sonka, így született ez az étel. Az ötlet Kikitől származik a nosalty-ról, de én kicsi tovább fejlesztettem.




Hozzávalók:

  • 6 nagy fej gomba
  • 200 g feta sajt
  • 3 szelet sonka
  • fél hagyma
  • két szelet paprika
  • bors és kapor ízlés szerint
A gombákat megtisztítom és kivágom a szárukat. Egy kevés olajon elkezdem sütni az apró kockára vágott sonkát, majd hozzá adom a hagymát és a paprikát. Kaprot szórok rá és addig párlom míg ínycsiklandozóan illatozni nem kezdenek. Lehúzom a lángról, hozzá keverem a villával szétnyomkodott sajtot és a gombákba töltöm. Olajjal bespriccelek egy tepsit, rá helyezem a gombákat és rájuk is permetezek egy kevés olajat. 200C-os sütőben 20-25 percet sütöm.

1 megjegyzés:

  1. koszonjuk szepen a finom meglepit, nagyon izletestre sikerult a gomba meg a ropogos steakburgonya is

    VálaszTörlés