Hozzávalók:
- 1 citrom
- 75 dkg alma
- 10 dkg marcipán massza
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 4 tojás
- 3 ek tej
- 20 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 ek szeletelt mandula
- 2 ek porcukor
A sütőt előmelegítem 180 C-ra.
A vajat elkezdem kavarni, mikor habos hozzá adom a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjjat és a tojásokat egyenként, majd a 3 kanál tejet. A lisztet összekeverem a sütőporral és hozzá adom az apró kockára vágott marcipánt. A lisztes keveréket a tojásos masszához adom és elkeverem.
Egy 26 cm átmérőjű kivajazott és kilisztezett torta formába öntöm a tésztát, elegyengetem a tetejét, majd rászórom az alma kockákat.
A középső rácson 45 percet sütöm. Kiveszem a sütőből és rászorom a porcukorral elkevert szeletelt mandulát, majd grillező fokozatra állítom a sütőt és vissza dugom a sütit pár percre.
Valoban nagyon finomra sikerult! Le a kalappal
VálaszTörlés