Hozzávalók:
Az aljához:
- 200 g darált háztartási keksz
- 100 g darált sózatlan mogyoró(fele lehet mandula is)
- 150 g vaj
- 2 tasak zselatin
- 250 g túró
- 7,5 dl sima joghurt
- 180 g porocukor
- 2 vanilliás cukor
- 1 citrom
- 4dl tejszín
- fél dl naracslikőr-én vízzel szoktam helyettesíteni
- gyümölcsök a díszítéshez
- 1 tortazselé
A zselatint beáztatom egy dl hideg vizbe. A túrót a joghurttal, a két féle cukorral, a citrom héjjával és levével sima péppé turmixolom. A zseletint a likőrrel(vagy még fél dl vizzel) elkeverem és kis lángon, folyton kavargatva felolvasztom(mikor már nem érezzük a szemcséket, akkor jó-vigyázat, felforralni nem szabad). A zselatinhoz adok egy kanál joghurtos pépet, majd még egyet, hogy hűtsem le kicsit, végül belekeverem az egészet a joghurtba. Jeges vízbe állítom.
A tejszínt felverem kemány habbá, óvatosan belekeverem a joghurtos masszába. Az egészet a kekszes alapra öntöm és egy éjszakát(vagy legalább 6 órát) a hűtőben pihentetem.
Másnap a tortát tetszés szerint kidíszítem gyümölcsökkel majd a tasakon lévő utasítások szerint elkészítek egy tortazselét. Kanállal óvatosan a tortára csorgatom, hogy mindenhol egyenletesen fedje a gyümölcsöket. Még egy órára visszateszem a hűtőbe.
szia!
VálaszTörlésilyet én is csináltam már, szerintem is nagyon finom....