2011. január 19., szerda

Maggy túrótortája

Ezt a receptet évekkel ezelőtt kaptam anyukám egyik baratnőjétől, Maggytól. Azóta már sokszor elkészítettem, nagyon szeretjük.
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 300 g liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 100 g cukor
  • 200 g vaj
  • 1 csomag vanílliás cukor
  • csipet só
  • 1 tojás
A krémhez:
  • 1 kg tehéntúró
  • 125 g vaj
  • 250 g cukor
  • csipetnyi só
  • 3 tojás+1 tojásfehérje
  • 50 g liszt
  • 1 vanílliás puding
  • 3 kanál tej
  • 100 g mazsola rumba áztatva
A tetejére egy tojássárgája.

A hozzávalókból tésztát gyúrok és a hűtőszekrénybe teszem míg elkészül a krém. A töltelékhez mindent egy tálba mérek a mazsola kivételével és simára-habosra keverem. Evőkanállal hozzá keverem a kissé kinyomkodott mazsolát.

A tésztával kibélelek egy 26 cm átmérőjű kivajazott és kilisztezett tortaformát (kinyújtom kb kétszer akkorára mint a forma, sodrófa segítségével a formára helyezem és úgy igazitom bele, hogy egyenletes fedje mindenhól). A krémet bele öntöm, ha magasabb a tészta perem akkor a szélét ráhajtom a krémre. 180C-ra előmelegített sütőben egy órát sütöm. Kiveszem és egy tiszta konyharuhával letakarom míg kihűl. Eperlekvár illik hozzá de önmagában is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése