Hozzávalók:
A tésztához:
- 300 g liszt
- 1 tasak sütőpor
- 100 g cukor
- 200 g vaj
- 1 csomag vanílliás cukor
- csipet só
- 1 tojás
- 1 kg tehéntúró
- 125 g vaj
- 250 g cukor
- csipetnyi só
- 3 tojás+1 tojásfehérje
- 50 g liszt
- 1 vanílliás puding
- 3 kanál tej
- 100 g mazsola rumba áztatva
A hozzávalókból tésztát gyúrok és a hűtőszekrénybe teszem míg elkészül a krém. A töltelékhez mindent egy tálba mérek a mazsola kivételével és simára-habosra keverem. Evőkanállal hozzá keverem a kissé kinyomkodott mazsolát.
A tésztával kibélelek egy 26 cm átmérőjű kivajazott és kilisztezett tortaformát (kinyújtom kb kétszer akkorára mint a forma, sodrófa segítségével a formára helyezem és úgy igazitom bele, hogy egyenletes fedje mindenhól). A krémet bele öntöm, ha magasabb a tészta perem akkor a szélét ráhajtom a krémre. 180C-ra előmelegített sütőben egy órát sütöm. Kiveszem és egy tiszta konyharuhával letakarom míg kihűl. Eperlekvár illik hozzá de önmagában is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése