Ez egy egyszerű vizes piskóta recept. Én most meggyel és almával pakoltam meg, de lehet forditott almatortához is használni ezt a tésztát, vagy egy nagy tepsibe vékonyan elkenni és ha kisült lekvárral vagy krémmel feltekerni.
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 7 kanál viz
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- egy fél sütőpor
- vaniliás cukor, citrom héjj
- a tetejére fahéjjas cukor
A tojások fehérjét kemény habbá verem 2 kanál vizzel és fére teszem. A tojások sárgáját elkeverem a cukorral és a maradék vizzel, a vizet kanalanként adagolva. Hozzáadom a lisztet és a fehérje habot, vigyázva, hogy ne törjem össze a kavarásnál.
Tortaformába simítom és gyümölcsökkel megpakolom, majd fahéjjas cukrot szórok rá.
200C-on 25 percet sütöm, tűpróbával ellenörzöm, hogy átsült-e.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése